Recepty > kuře > slepice dušená na cibuli a tymiánu se smetanou v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kg slepice, sůl, pepř, 60 g slaniny, 2 větší cibule, tymián, 1/2 kostky slepičího bujonu, 250ml smetany, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Očištěnou slepici rozdělíme na více kousků. Do hrnce vložíme pokrájenou slaninu, rozškvaříme ji a necháme na ní zpěnit oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na ni ještě připravenou slepici a doplníme solí, pepřem, tymiánem a bujonem. Zalijeme asi 1 litrem vody a uzavřeme poklicí. Podle druhu slepice asi 40 minut až hodinu upravujeme do měkka. Ochlazený hnrec otevřeme, maso vyjmeme, necháme vychladnout a můžeme je vykostit. Šťávu zahustíme smetanou s rozšlehanou moukou. Dobře povaříme, procedíme a do omáčky vložíme prohřát již jen vykostěné maso, nakrájené na menší kousky.
Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Dušená slepice
Recept na přípravu jídla slepice dušená na cibuli a tymiánu se smetanou v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.