Recepty > kuře > slepice dušená na majoránce s brambory v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 slepice, slanina, cibule, sůl, brambory, majoránka
Postup přípravy:
Dobře očištěnou slepici rozdělenou na 4 porce vložíme na základ z nakrájené, rozškvařené slaniny a oloupané, nakrájené a zpěněné cibule. Osolíme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory, majoránku a podusíme doměkka.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Segedínský guláš podáváme s chlebem.
Dušená slepice
Recept na přípravu jídla slepice dušená na majoránce s brambory v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.