Recepty

Recepty > kuře > slepice dušená na paprice, drůbeží paprikáš

Slepice dušená na paprice, drůbeží paprikáš

Potřebné suroviny:

1 kg slepice, 50 g sádla, 1 větší cibule, 1 lžička sladké papriky, sůl, stroužek česneku, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 1 dl smetany, 1 plná lžíce hladké mouky

Postup přípravy:

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Rozpustíme v ní papriku, přidáme oloupaný, nastrouhaný česnek a očištěnou, na menší kousky rozdělenou slepici. Zalijeme vodou a dusíme. Mezitím připravíme zeleninu. Papriku zbavíme jader a krájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Když je maso téměř měkké, zeleninu přidáme k základu a dodusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a nejméně 10 minut povaříme. Pak vložíme maso zpátky do omáčky prohřát a podáváme s nudlemi.

Další jídla:
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Dušená slepice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice dušená na paprice, drůbeží paprikáš přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.