Recepty > kuře > slepice dušená na paprice, drůbeží paprikáš
Potřebné suroviny:
1 kg slepice, 50 g sádla, 1 větší cibule, 1 lžička sladké papriky, sůl, stroužek česneku, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 1 dl smetany, 1 plná lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Rozpustíme v ní papriku, přidáme oloupaný, nastrouhaný česnek a očištěnou, na menší kousky rozdělenou slepici. Zalijeme vodou a dusíme. Mezitím připravíme zeleninu. Papriku zbavíme jader a krájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Když je maso téměř měkké, zeleninu přidáme k základu a dodusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a nejméně 10 minut povaříme. Pak vložíme maso zpátky do omáčky prohřát a podáváme s nudlemi.
Další jídla:
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Dušená slepice
Recept na přípravu jídla slepice dušená na paprice, drůbeží paprikáš přináší na talíř svoji chuť.