Recepty > kuře > slepice dušená na slanině s estragonem
Potřebné suroviny:
1 kg slepice, 100 g slaniny, 2 cibule, sůl, 1 lžíce sušeného koření estragon, 1/2 celeru, 1/2 kávové smetany, 20 g hladké mouky
Postup přípravy:
Očištěnou slepici rozdělíme na 8 dílů. Slaninu pokrájíme nadrobno a necháme ji rozškvařit. Vložíme na ni oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji. Ihned na ni vložíme připravenou slepici, osolíme, posypeme ji estragonem, zalijeme asi půl litrem teplé vody a dusíme. Mezitím připravíme celer. Dobře ho očistíme, nastrouháme nahrubo a přidáme k základu. Dusíme doměkka. Maso pak vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a dobře, alespoň 10 minut povaříme. Pak vše procedíme a maso přidáme zpátky prohřát. Dochutíme solí a podáváme s noky nebo houskovým knedlíkem.
Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Dušená slepice
Recept na přípravu jídla slepice dušená na slanině s estragonem přináší na talíř svoji chuť.