Recepty

Recepty > kuře > slepice dušená na žampionech

Slepice dušená na žampionech

Potřebné suroviny:

50 g másla, 150 g cibule, 4 porce po 250 g slepice, sůl, pepř, 200 g žampionů, 1 lžíce hladké mouky, zelená petrželka

Postup přípravy:

Na rozehřátém másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné, osolené a opepřené porce slepice. Podlijeme a budeme asi 1 hodinu dusit, pak přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony a dodusíme doměkka. Měkké porce vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, vymícháme, podlijeme vodou, necháme povařit, vložíme zpět prohřát maso, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a podáváme s rýží.

Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Slepice na paprice s těstovinami.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dušená slepice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice dušená na žampionech přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.