Recepty > kuře > slepice dušená na zelenině s brambory v pikantní úpravě
Potřebné suroviny:
50 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 1 kg slepice, sůl, pepř, špetka pálivé a 1/2 lžičky sladké papriky, 500 g brambor, 1 mrkev, 500 g pórku, 1 paprička
Postup přípravy:
Slaninu pokrájíme nadrobno, necháme ji rozškvařit, přidáme nakrájený česnek a necháme ho krátce osmahnout. Doplníme oloupanou cibulí, nakrájenou na tenká kolečka, necháme zpěnit, přidáme očištěnou slepici rozseknutou na menší části, sůl, pepř i oba druhy papriky, zalijeme vodou a dusíme. Jakmile začne maso trochu měknout (doba záleží na stáří slepice), přidáme k masu oloupané, na kostky nakrájené brambory a očištěnou mrkev, nakrájenou na menší kostičky, a dále dusíme. Za 1 hodiny přidáme ještě očištěný, na kolečka nakrájený pórek a společně dodusíme doměkka. Pikantnější chuť získáme ještě přidáním nadrobno nakrájené papričky.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Slepice na paprice s těstovinami.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Marinované kuře s bramborem.
Dušená slepice
Recept na přípravu jídla slepice dušená na zelenině s brambory v pikantní úpravě přináší na talíř svoji chuť.