Recepty

Recepty > kuře > slepice dušená na zelenině se slaninou

Slepice dušená na zelenině se slaninou

Potřebné suroviny:

100 g cibule, 100 g celeru, 100 g mrkve, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 4 porce slepice po 250 g, nové koření, bobkový list, tymián, 1 plná lžíce mouky, 40 g slaniny

Postup přípravy:

V rozehřátém oleji necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěný celer i mrkev, obojí jemně nastrouhané. Osmažíme s cibulí, přidáme připravené porce slepice, které předem osolíme a opepříme, podlijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list a tymián a dusíme doměkka. Maso během dušení obracíme, aby získalo po obou stranách dobrou chuť. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, vymícháme, zalijeme vodou a necháme nejméně deset minut povařit. Maso vložíme zpět do omáčky prohřát a přidáme nakrájenou a zvlášť rozškvařenou slaninu. Podáváme s přílohou.

Další jídla:
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Slepice na paprice s těstovinami.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Dušená slepice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice dušená na zelenině se slaninou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.