Recepty

Recepty > kuře > slepice dušená po španělsku

Slepice dušená po španělsku

Potřebné suroviny:

4 porce slepice po 250 g, sůl, pepř, 100 g oleje, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 200 g rajčat, 4 papriky (pálivé), 200 g konzervovaného hrášku, 1 litr vody, 200 g rýže, 1/2 masoxu

Postup přípravy:

Očištěné porce slepice osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Poté je vyjmeme, na olej dáme na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, spařená a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a omyté nakrájené papriky i se semeny. Vše promícháme a necháme ještě trochu osmažit, pak přidáme vodu, masox, předem opečenou slepici a pod pokličkou dusíme. Mezitím připravíme rýži. Přebereme ji, spaříme horkou vodou a přidáme k masu a zelenině asi po jedné hodině dušení, když už je slepice téměř měkká. Během přípravy rýže dáme pozor, aby se nepřipálila. Asi po dvaceti minutách je rýže měkká. Do pokrmu zamícháme již jen procezený sterilovaný hrášek, necháme prohřát a podáváme.

Další jídla:
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Dušená slepice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice dušená po španělsku přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.