Recepty > kuře > slepice dušená na cibuli s česnekem a kapustou v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kg slepice, sůl, 50 g slaniny, 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 větší nebo 1 menší kapusta, 2 plné lžíce polotovaru bramborové knedlíky v prášku, 1/2 kostky masoxu
Postup přípravy:
Očištěnou polovinu slepice rozdělíme na 4 porce. Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme ji a zpěníme na ni oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na ni i oloupaný a nastrouhaný česnek. Krátce jej s cibulí osmažíme a hned na tento základ vložíme porce slepice, zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, přidáme masox a slepici podle druhu nejméně půl hodiny upravujeme. Pak hrnec necháme vychladnout, ochladíme nebo vypustíme páru a víko sejmeme. Slepici doplníme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustou a dobře promícháme s polotovarem na přípravu knedlíků. Je-li třeba, přilijeme trochu vody, ale počítejme s tím, že i kapusta pustí trochu vody. Pak hrnec ještě uzavřeme a upravujeme již jen asi 5 minut. Takto upravenou slepici, která je již zahuštěná polotovarem na přípravu bramborových knedlíků, podáváme s brambory.
Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Segedínský guláš podáváme s chlebem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Dušená slepice
Recept na přípravu jídla slepice dušená na cibuli s česnekem a kapustou v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.