Recepty > kuře > slepice dušená s citronovou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 kg slepice, 50 g Hery, 1 cibule, 1 mrkev, 1/8 celeru, sůl, 4 kuličky pepře, 1 bobkový list, z 1 citronu kůra i šťáva, 30 g másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru mléka nebo smetany, 1/2 kostky slepičího bujonu
Postup přípravy:
Očištěnou slepici rozdělíme na menší kousky, vložíme oloupanou a nakrájenou osmaženou cibuli. Ihned přidáme očištěnou a nastrouhanou mrkev i celer. Vše osolíme, doplníme uvedeným kořením, kouskem omyté citronové kůry a přidáme i šťávu z poloviny citronu. Zalijeme vodou a můžeme upravovat v tlakovém hrnci. Mezitím připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, zředíme ji a povaříme s mlékem nebo smetanou a ochutíme ještě bujonem. Povařenou jíšku doplníme šťávou z dušené slepice, vložíme porce měkké slepice, podle potřeby dochutíme citronovou šťávou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Dušená slepice
Recept na přípravu jídla slepice dušená s citronovou omáčkou přináší na talíř svoji chuť.