Recepty > kuře > slepice dušená s nakládanou zeleninou v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1 kg slepice, sůl, 2 lžíce sádla, 2 cibule, 1 sklenice o obsahu asi 300 g konzervované zeleniny ve sladkokyselém nálevu (směs papriky, cibule a případně i další zeleniny), 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany 12 %
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle v tlakovém hrnci osmažíme oloupanou, na plátky pokrájenou cibuli. Vložíme na ni na 4-8 dílů rozdělenou slepici, osolíme ji a posypeme zeleninou ze sklenice i s nálevem. Přilijeme cca 1 litr vody. Tlakový hrnec uzavřeme a upravujeme na mírném ohni asi 35-45 minut. Pak buďto hrnec ochladíme nebo vypustíme páru, případně vypneme dříve zdroj tepla a necháme vychladnout. Sejmeme víko a vše ještě zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a povaříme. Podle potřeby dochutíme. Jako příloha se k takto upravené slepici nejlépe hodí noky, houskové, případně i bramborové knedlíky.
Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Segedínský guláš podáváme s chlebem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Dušená slepice
Recept na přípravu jídla slepice dušená s nakládanou zeleninou v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.