Recepty

Recepty > kuře > Slepice na paprice (tyúkpaprikas)

Slepice na paprice (tyúkpaprikas)

Potřebné suroviny:

Na 4 porce: 1 slepice, 1 větší cibule, 2 papriky, 2 rajčata, 2 dcl smetany, mouka na zaprášení, 1 lžička sladké papriky, sůl

Postup přípravy:

Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme sůl, lžičku sladké papriky a maso nakrájené na malé porce. Nejdříve osmahneme, pak podlité dusíme doměkka. Později přidáme papriky nakrájené na proužky a nakrájená oloupaná rajčata. Po chvíli, když i papriky změknou, přidáme osolenou smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Podáváme s noky nebo s těstovinami.

Další jídla:
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Čína z kuřecího masa je připravena ve tvaru nudliček.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Krůtí maso na paprice povaříme a dochutíme petrželkou.
Kuře na Moravance

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice na paprice (tyúkpaprikas) přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.