Recepty

Recepty > kuře > slepice pečená na slanině a cibuli

Slepice pečená na slanině a cibuli

Potřebné suroviny:

1 středně velká slepice (2 kg), 200 g slaniny, 200 g cibule, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy:

Slepici rozdělíme na 6-8 dílů, které osolíme a opepříme. Slaninu nadrobno nakrájíme a rozškvaříme ji. Na polovinu slaniny vložíme porce slepice, krátce opečeme, podlijeme vodou a asi 1 hodinu dusíme. Během dušení porce slepice obracíme. Pak do šťávy přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli, sejmeme pokličku a vše dáme do trouby péci. Také během pečení porce slepice obracíme. Podle potřeby podléváme teplou vodou. Hotovou, pěkně do zlatova upečenou slepici vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a mícháme, aby šťáva získala pěknou barvu. Pak zalijeme a dobře povaříme. Šťáva je správně připravena tehdy, když se zahuštěná část šťávy odděluje od tuku. Šťávu prolisujeme a přidáme do ní druhou, zbývající část rozškvařené slaniny a podáváme s noky, rýží nebo knedlíky.

Další jídla:
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Dušená slepice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice pečená na slanině a cibuli přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.