Recepty > kuře > slepice pečená na slanině s česnekem
Potřebné suroviny:
1 slepice o hmotnosti cca 1,5 kg, 8 stroužků česneku, sůl, 150 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Slepici protkneme asi polovinou z udaného množství na klínky nakrájené slaniny. Poté slepici teprve uvnitř i z vnějšku potřeme nastrouhaným a rozetřeným česnekem se solí. Zbytek slaniny nadrobno nakrájíme, dáme na pekáč a slepici na tento základ vložíme. Podlijeme vodou, přikryjeme a nejdříve ji asi 40 minut dusíme. Během dušení obracíme. Pak poklici nebo vrchní část pekáče sejmeme a maso pečeme. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou. Upečenou slepici vyjmeme, rozdělíme ji na porce a dáme na teplo. Šťávu vydusíme do tuku a zahušťujeme zaprášením hladkou moukou. Dobře vymícháme, aby se mouka osmažila, pak ji zalijeme studenou vodou a alespoň 10 minut povaříme.
Další jídla:
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Dušená slepice
Recept na přípravu jídla slepice pečená na slanině s česnekem přináší na talíř svoji chuť.