Recepty

Recepty > kuře > slepice s paprikovou omáčkou

Slepice s paprikovou omáčkou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 slepice, 500 g cibule, 250 ml smetany ke šlehání, 1 citron, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli

Postup přípravy:

Slepici očistíme, omyjeme a rozčtvrtíme. Jednotlivé porce slepice osolíme, potřeme citronovou šťávou a v zakryté míse vložíme odležet do ledničky, ideálně přes noc. Druhý den nakrájíme na drobné kousky cibuli, kterou osmahneme na rozpáleném oleji, v tlakovém hrnci, až zesklovatí. Poté přidáme k cibuli mletou papriku, promícháme a ihned přilijeme litr vody. Přidáme porce slepice a přisolíme. Slepici vaříme v tlakovém hrnci přibližně čtyřicet minut. Uvařenou slepici vyjmeme a obereme z ní všechno maso. Smetanu smícháme s hladkou moukou, případně ještě trochou papriky, trochu ji ohřejeme a touto směsí zahustíme paprikovou omáčku. Do omáčky přiléváme smetanu postupně za stálého míchání. Nakonec přidáme obrané maso ze slepice, krátce prohřejme a podáváme.

Další jídla:
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Drůbeží rizoto posypeme nastrouhaným sýrem eidam.
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Velikonoční nádivka pečená v strouhankou vysypaném pekáči.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Paprikový guláš z vepřového plecka podáváme s knedlíkem.
Zelím nadívané kuře naporcujeme, vyjmeme z něj zelí a podáváme.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Játra na divoko s brusinkami.
Slepičí vývar

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo slepice s paprikovou omáčkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.