Recepty > kuře > slepice uvařená v polévce na paprice
Potřebné suroviny:
1 slepice uvařená v polévce
sůl
50 g oleje
40 g uzené slaniny
1 lžíce mleté červené papriky
1 lžíce hladké mouky
0,25 l kyselé smetany
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme na kostky a rozškvaříme. Přidáme olej a v polévce uvařenou rozporcovanou slepici, kterou ze všech stran opečeme. Opečenou slepici vyjmeme a urovnáme na mísu. Do zbylého tuku vmícháme mletou papriku, poprášíme hladkou moukou, osmažíme, povaříme a přecedíme. Nakonec přidáme kyselou smetanu, podle chuti osolíme, vložíme zpět porce slepice a prohřejeme.
Další jídla:
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Sýrová roláda z plátkového sýra a pečivem.
Kuřecí soté na kari podáváme s různě upravenými brambory.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Slepice na paprice s noky
Recept na přípravu jídla slepice uvařená v polévce na paprice přináší na talíř inspiraci.