Recepty

Recepty > kuře > slepice vařená po maďarsku s cibulí, s paprikou a rajčaty

Slepice vařená po maďarsku s cibulí, s paprikou a rajčaty

Potřebné suroviny:

1 kg slepice, 100 g sádla, 250 g cibule, 500 g zelených paprik, 250 g rajčat, sůl, vývar z polévky, 250 ml smetany, 1 lžíce bramborové mouky

Postup přípravy:

Slepici uvaříme běžným způsobem, vykostíme ji a necháme ve větších kusech. Mezitím připravujeme zeleninu. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na ni na nudličky nakrájené papriky bez semen a doplníme spařenými, oloupanými a rozpůlenými rajčaty. Jen trochu osolíme. Do tohoto základu vložíme připravené, vykostěné maso, zalijeme asi půl litrem slepičího vývaru a dusíme asi 10 minut. Poté vše zalijeme ve smetaně rozmíchanou bramborovou moukou, důkladně povaříme a dle potřeby dochutíme. Vařenou slepici podáváme s rýží.

Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Smažené kuřecí placičky necháme okapat na ubrousku.
Marinované kuře s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Slepice na paprice s těstovinami.
Sýrový závin z listového těsta k čaji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Slepice vařená v tlakovém hrnci

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice vařená po maďarsku s cibulí, s paprikou a rajčaty přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.