Recepty > kuře > slepice vařená s bylinkami, s omáčkou a mandlemi
Potřebné suroviny:
1 kg slepice, sůl, svazek petrželky, pažitky a výhonky ze vzrostlé cibule, 1 litr vody
Na omáčku: 50 g másla, 50 g mandlí, 100 g jarní mrkve, 2 plné lžíce hladké mouky, sůl, pepř, kari koření, citron
Postup přípravy:
Do běžného nebo tlakového hrnce vložíme očištěné porce slepice. Osolíme a přidáme zelené natě, zalijeme vodou, hrnec uzavřeme a slepici podle stáří upravujeme doměkka. Hotové maso vyjmeme a necháme odkapat. Pak na větší pánvi nebo na kastrole rozehřejeme máslo, přidáme na něj opéci předem spařené, oloupané a na nudličky nakrájené mandle, oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, na tenká kolečka nakrájenou mrkev a vše společně ještě osmažíme. Na máslo a zeleninu přidáme mouku a opatrně osmažíme, aby se cibule nepřipálila. Pak zamícháme kari koření, zaléváme chladným vývarem a necháme nejméně dvacet minut povařit. Omáčku okořeníme citronovou kůrou i šťávou, prohřejeme v ní předem vykostěné porce slepice a podáváme s rýží nebo noky.
Další jídla:
Marinované kuře s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Slepice na paprice s těstovinami.
Sýrový závin z listového těsta k čaji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Smažené kuřecí placičky necháme okapat na ubrousku.
Slepice vařená v tlakovém hrnci
Recept na přípravu jídla slepice vařená s bylinkami, s omáčkou a mandlemi přináší na talíř svoji chuť.