Recepty > kuře > slepice vařená v tlakovém hrnci
Potřebné suroviny:
1,5-2 kg slepice, sůl, 50 g cibule, 1 stroužek česneku, několik plátků sušených hub, 150 g celeru, 100 g mrkve, 50 g petržele, 1,5 litru vody
Postup přípravy:
Očištěnou slepici rozdělíme na čtvrtky, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme teplou vodou. Osolíme, přidáme rozpůlenou omytou cibuli i se slupkou, česnek a sušené houby. Uzavřeme víkem a na mírném ohni asi 40 minut upravujeme. Mezitím připravíme zeleninu. Dobře ji očistíme. Zdroj tepla pod tlakovým hrncem vypneme, vychladlý hrnec otevřeme, doplníme jen rozpůlenou zeleninou, znovu hrnec uzavřeme a maso se zeleninou vaříme doměkka. Vývar ze slepice scedíme a doplníme nudlemi, nadrobno nakrájenou v polévce uvařenou zeleninou, játrovými knedlíčky...
Další jídla:
Marinované kuře s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Slepice na paprice s těstovinami.
Sýrový závin z listového těsta k čaji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Smažené kuřecí placičky necháme okapat na ubrousku.
Smažené kuřecí nudličky v sýrovém těstíčku
Recept na přípravu jídla slepice vařená v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.