Recepty > kuře > slepice vařená v zelí se slaninou a paprikou
Potřebné suroviny:
1 kg slepice, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 kg hlávkového zelí, sůl, kmín, 1 lžička sladké papriky a špetka pálivé, 1/2 kostky slepičího bujonu, 250 ml kysané smetany
Postup přípravy:
Slepici uvaříme. Poté ji vykostíme a necháme ve větších kusech. Mezitím si připravíme zelí. Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme ji, zpěníme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a doplníme očištěným, na nudličky nakrájeným zelím. Přidáme sůl, kmín a oba druhy paprik. Podlijeme slepičím vývarem a dusíme. Maso ze slepice zamícháme do zelí a zalijeme kysanou smetanou, předem dobře rozšlehanou, kterou s ostatními součástmi dobře promícháme a prohřejeme.
Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Smažené kuřecí placičky necháme okapat na ubrousku.
Marinované kuře s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Slepice na paprice s těstovinami.
Sýrový závin z listového těsta k čaji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Slepice vařená v tlakovém hrnci
Recept na přípravu jídla slepice vařená v zelí se slaninou a paprikou přináší na talíř svoji chuť.