Recepty

Recepty > kuře > slepice zapečená v bešamelu

Slepice zapečená v bešamelu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 slepice, 3 cibule, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg měkkého salámu, polovina másla, 2 lžičky kari koření, 3/4 polévkové lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 lžičky worchestrové omáčky, 1-2 lžičky kečupu, hranolky, sůl

Postup přípravy:

Slepici uvaříme doměkka, vykostěné maso poklademe do máslem vymazaného pekáče, osolíme, poklademe vrstvou koleček cibule a plátky sýra, na který poklademe vrstvu koleček měkkého salámu. 1 velkou cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na rozehřátém másle, přidáme kari koření, hladkou mouku, mléko a necháme přejít varem. Poté přidáme worchestrovou omáčku a kečup. Takto připravenou směsí polijeme slepici v pekáči a vložíme do předehřáté trouby zapéci. Podáváme s hranolky.

Další jídla:
Zelím nadívané kuře naporcujeme, vyjmeme z něj zelí a podáváme.
Játra na divoko s brusinkami.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Drůbeží rizoto posypeme nastrouhaným sýrem eidam.
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Velikonoční nádivka pečená v strouhankou vysypaném pekáči.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Paprikový guláš z vepřového plecka podáváme s knedlíkem.
Slepice s paprikovou omáčkou

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo slepice zapečená v bešamelu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.