Recepty

Recepty > polévky > slepičí kaldoun z drůbků

Slepičí kaldoun z drůbků

Suroviny potřebné pro přípravu:

200g slepičích drůbků, kousek mrkve, celeru a petržele, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, 60g květáku, sůl, 40g másla, 40g hladké mouky, petrželka, 1,5 litru vody, kousek cibule
Játrové nočky: 1 slepičí játra, 2 lžíce strouhanky, 1/2 vejce, 1 lžíce hrubé mouky, česnek, pepř, sůl, malý kousek cibule

Recept na přípravu:

Očištěné drůbky (bez jater) zalijte litrem vody, přidejte pepř, nové koření a sůl a pod pokličkou uvařte doměkka. Ke konci varu přidejte cibuli a kořenovou zeleninu. Vývar proceďte, maso oberte z kostí a pokrájejte na kousky. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšlehejte a vařte čtvrt hodiny. Potom přidejte květák rozebraný na růžičky a uvařte jej doměkka. Do zbylé osolené vody zavařte navlhčenou lžičkou nočky (játra a česnek uškrábejte na prkénku, přidejte drobně pokrájenou cibuli a promíchejte s ostatními přísadami), vařte je asi 4 minuty a vše přidejte do polévky současně s masem. Polévku nechejte přejít varem a na talířích posypte drobně rozsekanou petrželkou.

Další recepty:
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Svíčková z králíka halali kterou zahustíme smetanou smíchanou s polohrubou moukou.
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Slepičí kaldoun s knedlíčky.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Kuřecí polévka se žampiony - očištěné kuře vložíme do vlažné vody.
Husí polévka kaldoun

Recepty
Motto

Slepičí kaldoun z drůbků má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.