Recepty > kuře > slepičí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 slepice, hovězí bujón, 4 žampiony, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, 2 vaječné žloutky, 100 g polohrubé mouky, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Omytou slepici vložíme spolu s rozdrobenou kostkou hovězího bujónu do Papinova tlakového hrnce se dvěma litry vody. Přidáme cibuli, kterou jsme pokrájeli nadrobno, sůl a pepř. V uzavřeném Papinově tlakovém hrnci slepici vaříme cca hodinu. Poté hrnce slepici z polévky vyjmeme, maso obereme a nakrájíme na kousky. Polévku přecedíme a spolu s nakrájenou zeleninou a houbami vrátíme do tlakového hrnce. Přidáme vodu a v odkrytém hrnci vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina téměř měkká, přidáváme do vroucí polévky lžičkou směs, kterou si připravíme smícháním mouky s vaječnými žloutky. Kapání několik minut zavaříme a poté polévku dochutíme utřeným česnekem. Přidáme uvařené slepičí maso, pokud je třeba, ještě dochutíme a můžeme podávat. Při podávání polévku na talířích ozdobíme trochou nasekané zelené petrželky.
Další jídla:
Kuře po mexicku podáváme s bramborem nebo rýží.
Bramboračka s houbami které použijeme sušené.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci s citronovou šťávou.
Boloňské špagety podáváme na nahřátých talířích zalité omáčkou.
Kuřecí vývar s noky které si vytvoříme z krupičky.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky podávaná s bílým pečivem.
Kuře na kari koření.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem který nastrouháme.
Kachní stehna se zelím pečeme v pekáčku bez tuku.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Biftek z kuřecího masa podáváme s hranolky.
Kuřecí bublanina
Recept, podle kterého připravíme pokrm slepičí polévka.