Recepty > polévky > slepičí polévka s celerem a rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 slepice, 2 cibule, 100 g celeru, 2 mrkve, 100 g kapusty, 1 pórek, 200 g uvařené rýže, 1 petrželová nať, špetka soli, 1 stroužek česneku, polovina červené papriky
Recept na přípravu:
Očištěnou slepici uvaříme ve slané vodě spolu s cibulí. Necháme vychladnout, vývar přecedíme a dáme vařit s na nudličky nakrájenou zeleninou. Přidáme česnek, na nudličky nakrájenou papriku, na kostky nakrájené maso a vaříme asi 30 minut. Nakonec ozdobíme nadrobno nasekanou petrželovou natí. Podáváme s vařenou rýží.
Další recepty:
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Kuře s rýží zalijeme omáčkou.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Těstoviny s listovým špenátem mandlovými lupínky a parmezánem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a bílým pečivem.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme na talíři petrželkou.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Slepičí vývar je vyprošťovák i chutný pokrm.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Sýrová polévka s bramborem můžeme ji posypat nastrouhaným eidamem.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept slepičí polévka s celerem a rýží.