Recepty

Recepty > polévky > slepičí polévka s nudlemi a kořenovou zeleninou

Slepičí polévka s nudlemi a kořenovou zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 až 1/2 slepice, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, 60g polévkových nebo domácích nudlí, pažitka, sůl, 1 a 3/4 litru vody

Recept na přípravu:

Očištěnou slepici vložte do studené vody, přidejte pepř a nové koření a na malém plaménku přiveďte k varu. Příkon tepla zmírněte a vařte pod pokličkou, až slepice změkne. Asi 20 minut před koncem varu přidejte kořenovou zeleninu a cibuli. Těstoviny vsypte do vařící osolené vody a nechejte okapat. Měkkou slepici vyjměte, maso oberte z kostí a pokrájejte na kostičky, popř. část ponechejte na jiné použití. Na talíře rozdělte nudle, maso, zalijte je vařící polévkou a posypte nadrobno pokrájenou pažitkou.

Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Svíčková z králíka halali kterou zahustíme smetanou smíchanou s polohrubou moukou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Slepičí kaldoun s nočky.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Husí polévka kaldoun

Recepty
Motto

Slepičí polévka s nudlemi a kořenovou zeleninou má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.