Recepty

Recepty > polévky > slepičí polévka s nudlemi a koriandrem

Slepičí polévka s nudlemi a koriandrem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 vykuchaná slepice, sůl, 4 zrníčka koriandru, 60g mrkve, 50g petržele, 50g celeru, kousek kapusty, 2 hrsti domácích nudlí, hladkolistá petrželka

Recept na přípravu:

Vykuchanou slepici rozčtvrťte, omyjte, vložte do hrnce a zalijte 2,5 litry vody. Osolte, přidejte koriandr a přiklopené pokličkou vařte mírným varem dvě hodiny. Půl hodiny před koncem vaření přidejte očištěnou a na větší kusy pokrájenou zeleninu. Slepici a zeleninu vyjměte z vývaru a vývar přeceďte přes jemné plátno, aby byl dokonale čistý. Do čistého vývaru dejte zeleninu pokrájenou na malé kostičky a malé kousky slepičího masa. Nudle uvařte doměkka ve vedlejším hrnci a potom je dejte do vývaru. Podávejte zasypané hladkolistou petrželkou.

Další recepty:
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Svíčková z králíka halali kterou zahustíme smetanou smíchanou s polohrubou moukou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Slepičí kaldoun s nočky.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Husí polévka kaldoun

Recepty
Motto

Slepičí polévka s nudlemi a koriandrem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.