Recepty > polévky > slepičí polévka s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
mražená karotka, mražená kukuřice, mražené fazolky, rýže, slepičí vývar, máslo, řapíkatý celer, cibule, polévkové koření, sůl
Recept na přípravu:
Rýži důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Pak ji zalijeme dostatečným množstvím osolené vody a dáme vařit. Hotovou rýži scedíme a necháme okapat. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme na něj rozmraženou karotku, fazole a kukuřici a krátce orestujeme. Zeleninu zalijeme slepičím vývarem, přidáme celou důkladně omytou neloupanou cibuli a vaříme za občasného míchání asi 25 minut, až zelenina změkne. Potom cibuli vyjmeme a do polévky nasypeme vařenou rýži, kterou v polévce už jenom prohřejeme. Hotovou polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Při podávání na talíři zdobíme listy řapíkatého celeru.
Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Pikantní zelňačka s brambory.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Cuketová polévka se smetanou posypaná osmaženou houskou.
Rybí polévka z tresky doplněná petrželovou natí.
Slepičí rizoto
Slepičí polévka s rýží má své chuťové kouzlo.