Recepty

Recepty > polévky > slepičí polévka s žampiony a zeleninou

Slepičí polévka s žampiony a zeleninou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 slepice, 2 celery, 1 mrkev, 1 kořen petržele, 100 g žampionů, mletý pepř, špetka zázvoru, sůl, petrželová nať

Recept na přípravu:

Vykuchanou slepici omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Zvolna vaříme v osolené vodě do poloměkka. Poté přidáme zeleninu nakrájenou na proužky asi 3 cm dlouhé, nakrájené houby, pepř, sůl a zázvor a vaříme dál, až maso i zelenina změknou. Mezitím si uvaříme zvlášť v osolené vodě vlasové nudle. Po scezení je dáme do hotové polévky, dochutíme ji a jako poslední do ní vložíme najemno nakrájenou petrželovou nať.

Další recepty:
Římské kuře podáváme s těstovinami jako přílohou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Halászlé z ryb.
Boloňská omáčka z mletého masa na špagety.
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Kuřecí polévka se žampiony

Recepty
Motto

Ochutnejte recept slepičí polévka s žampiony a zeleninou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.