Recepty > polévky > slepičí polévka se šunkou a vejci natvrdo
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 slepice, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 100g šunky, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, kousek natě libečku nebo celeru, sůl, pažitka, 1 a 3/4 l vody
Recept na přípravu:
Očištěnou slepici vložte do studené vody, osolte, přidejte pepř, nové koření, libeček (celerovou nať) a na malém plameni přiveďte k varu. Příkon tepla zmírněte a vařte pod pokličkou, až slepice změkne. Asi 20 minut před koncem varu přidejte zeleninu a cibuli. Měkkou slepici vyjměte, maso oberte z kostí, pokrájejte na nudličky, vývar proceďte, přidejte maso, šunku pokrájenou na nudličky a přihřejte k varu. Na talíře vložte půlku vejce, zalijte je polévkou, posypte drobně pokrájenou pažitkou a podávejte.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Slepičí kaldoun s nočky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Husí polévka kaldoun
Slepičí polévka se šunkou a vejci natvrdo má své kouzlo.