Recepty

Recepty > polévky > slepičí polévka Ujházy

Slepičí polévka Ujházy recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg slepičího masa, dvě mrkve, 1 petržel, kousek celeru, popřípadě i kousek kedlubnu, 1 cibule, 50 g žampionů, 100 g růžičkové kapusty, šálek sterilovaného nebo čerstvého hrášku, polovina zelené papriky, 1 menší rajče, česnek, zelená petrželka, několik kuliček pepře, popřípadě na špičku nože zázvoru, předem zvlášť uvařené těstoviny

Recept na přípravu:

Slepici opláchneme a rozporcujeme, v hrnci ji zalijeme studenou vodou, osolíme, okořeníme celým pepřem, zázvorem, přidáme cibuli a stroužek česneku. Uvedeme do varu a pomalu vaříme, až maso změkne. Pak přidáme nakrájené žampiony, kapustu, nakrájenou kořenovou zeleninu, papriku i rajče a dovaříme. Slepici vykostíme, maso bez kůže nakrájíme na sousta, vrátíme do polévky. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.

Další recepty:
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Piškotový svítek nakrájíme a přidáme.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Slepičí polévka s nudlemi kteroé v talíři přelijeme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Loštická polévka chutná.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Drožďové knedlíčky do polévky připravené z těsta.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Žampionový krém

Recepty
Motto

Slepičí polévka Ujházy přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.