Recepty

Recepty > kuře > slepičí segedínský guláš

Slepičí segedínský guláš

Potřebné suroviny:

80 g sádla, 3 cibule, 1 lžička sladké papriky, 1,5 kg slepice, 150 g čerstvých rajčat nebo 100 g rajčatového protlaku, 700 g brambor, 2 žluté řepy nebo 4 brukve, sůl, kmín

Postup přípravy:

Očištěnou slepici rozdělíme na 8 dílů. Na rozehřátém sádle necháme osmažit oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a doplníme ji paprikou. Zalijeme vodou a do tohoto základu přidáme připravené maso ze slepice. Osolíme, doplníme tlučeným kmínem a dusíme. Do téměř měkkého masa přidáme ještě oloupané, na větší kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájenou oloupanou řepu. Nemáme-li řepu, můžeme oloupat a na plátky nakrájet jarní nebo podzimní brukev. Přidáme také ještě spařená rajčata nebo rajčatový protlak, podle potřeby ještě trochu zalijeme vodou a dusíme doměkka. Slepičí segedínský guláš podáváme s chlebem.

Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Segedínský guláš podáváme s chlebem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Dušená slepice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepičí segedínský guláš přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.