Recepty

Recepty > vánoční cukroví > slepované kokosky

Slepované kokosky

Potřebné suroviny:

kolečka:
linecké těsto (můžeme i koupit):
250 g hladké mouky
125 g tuku (máslo, hera)
1 vejce
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
lžička citronové kůry
mouka (na pomoučení válu)

kokosky:
200 g kokosu
1-2 vejce
100 g cukru moučka

jahodová marmeláda (rybízová)

kakaový máslový krém:
máslo
moučkový cukr
kakao
r. aroma
(vše utřeme dohromady)

poleva:
čokoláda na vaření
moučkový cukr
tuk omega
2 lžíce mléka
(vše rozpustíme ve vodní lázni, omegu přidáváme dle hustoty rozpuštěné čokolády)

Postup přípravy:

Upečeme si kolečka z lineckého těsta.

Smícháme všechny suroviny na kokosky, lžičkou tvoříme malé hromádky. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 200° dorůžova. necháme je vychladnout.

Na linecké kolečko dáme lžičkou, nebo zdobícím sáčkem doprostřed "kapku" rybízové marmelády, okolo ní nastříkáme zdobícím sáčkem krém a nahoru posadíme kokosku.

Nakonec odspodu linecká kolečka a z části i kokosku namočíme v čokoládové polevě.

Další recepty:
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Borůvkový koláč s tvarohem posypeme drobenkou a pečeme.
Kokosky plněné čokoládovým krémem namáčíme v čokoládové polevě a dáme ztuhnout.
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Kokosky z vaječných bílků

Recepty
Motto

Slepované kokosky přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.