Recepty > moučníky a dezerty > sloní oko
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 žloutků
6 lžic cukru
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce kakaa
sníh ze 6 bílků
1 máslo
10 dkg cukru
sáček mletých oříšků
250 ml horkého mléka
2 banány
čokoládová poleva
prášek do pečiva
Recept na přípravu:
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, kakao a vmícháme sníh. Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 stupňů. Po upečení ohneme přes papírovou roli od alobalu a necháme vychladnout.
Mezitím si utřeme máslo s cukrem a oříšky spařené mlékem po vychladnutí všleháme do másla. Korpus vyplníme krémem, vložíme do něj banány, polijeme připravenou čokoládou a posypeme ořechy.
Další recepty:
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Ořechová roláda bez mouky pokladená oloupaným banánem.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Piškotová roláda s jahodami můžeme dozdobit případným zbytkem šlehačky.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Kakaová buchta
Sloní oko umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.