Recepty > polévky > slovenská kapustnica z plece
Suroviny potřebné pro přípravu:
vepřová plec, cibule, kysané zelí, klobása, sádlo, sušené houby, mletá červená paprika, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Nejprve necháme sušené houby namočené asi jednu hodinu ve vodě. Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme vepřovou plec nakrájenou na menší kostky, osolíme a opepříme. Maso opečeme a podlijeme vodou. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou. Za čtvrt hodiny přidáme kysané zelí, namočené houby a na tenká kolečka nakrájenou klobásu. Přilijeme ještě dostatečné množství vody a vaříme doměkka.
Další recepty:
Pikantní zelňačka s brambory.
Rybí polévka z tresky doplněná petrželovou natí.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Cuketová polévka se smetanou posypaná osmaženou houskou.
Slepičí rizoto
Slovenská kapustnica z plece má své chuťové kouzlo.