Recepty

Recepty > polévky > slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g brambor, 120 g kysaného zelí, kmín, 200 ml kysané smetany, 20 g hladké mouky, žloutek, 30 g másla , lžíce sladké papriky, čabajka nebo jiná klobása, sůl

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, přidáme sůl, kmín a vaříme. Když se brambory trochu povařily, přidáme drobně nakrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a vše uvaříme doměkka. Poté přilijeme kysanou smetanu smíchanou s moukou, povaříme a přimícháme papriku rozetřenou s máslem a žloutek rozmíchaný ve smetaně nebo mléce. Nakonec kapustnici dochutíme.

Další recepty:
Hrnková jablečná bábovka kterou pečeme přibližně hodinu.
Slovenská zelňačka do níž přidáme bramborové nudle..
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Mrkvová polévka s rýží a vaječným žloutkem.
Krémová česnečka s brambory.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Hadrová polévka dochucená bylinkami.
Mrkvový krém s pomerančem prohřejte před podáváním.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Párková polévka kterou dochutíme majoránkou.
Jablečná polévka

Recepty
Motto

Slovenská kapustnice má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.