Recepty > ryby > smažená pikantní štika
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1500-2000 g štiky, sůl, citrón, citrónová kůra, sardelová pasta, hladká mouka, strouhanka, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 250 g másla
Postup přípravy:
Porce štiky zakápneme citrónem. Z vnější strany štiku osolíme, z vnitřní posypeme citrónovou kůrou a pomažeme sardelovou pastou. Obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a strouhance. Rozpustíme máslo, na kterém štiku usmažíme dozlatova. Při podávání ozdobíme plátkem citronu.
Další recepty:
Játra na cibulce s rýží.
Rybí pomazánka mazaná na chléb.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Smažená kuřecí kapsa s vaječnou náplní.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Žraločí steak z filetů.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Smažená cibule ke kaši.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Úhoř na víně kterého připravíme na teflonové pánvi.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Štika na másle osmažená dozlatova.
Kapr v alobalu na grilu
Recept, podle kterého připravíte pokrm smažená pikantní štika.