Recepty > polévky > smažená uzenina do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
párek (nebo jiná uzenina), mouka, vejce, strouhanka, tuk
Recept na přípravu:
Párek nakrájíme na kolečka, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a proseté strouhance a osmažíme na tuku jako řízek.
Další recepty:
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Zelňačka s klobásou pokud je kyselá, můžeme přidat cukr.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s rozmíchaným vaječným žloutkem.
Čočková polévka s uzeninou
Smažená uzenina do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.