Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > smažené copánky

Smažené copánky

Suroviny potřebné pro přípravu:

40 g moučkového cukru, 20 g droždí, špetka soli, 250 g proseté hrubé mouky, 200 ml mléka, 30 g změklého másla, 2 žloutky, několik kapek r. tresti, hrubá mouka, olej na smažení, moučkový cukr, svazek máty na ozdobení

Recept na přípravu:

Do hrnečku vsypeme trochu cukru, droždí, sůl, 1/2 lžíce mouky, zalijeme 50 ml mléka a dobře rozmícháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse třeme změklé máslo s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, zbylou mouku, kvásek, přidáme mléko a rum. Vypracujeme tužší těsto hladké, jeho povrch poprášíme hrubou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozkrájíme na 12 dílů. Ty pak ještě rozdělíme na dva kousky, ze kterých vyválíme válečky a splétáme je spolu. Copánky necháme asi 3 minuty kynout na vále. Mezitím rozpálíme olej a copánky postupně smažíme z obou stran dozlatova. Sypeme je moučkovým cukrem a před podáváním ozdobíme lístky máty.

Další recepty:
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Langoše smažíme.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Langoše bez kynutí

Recepty
Motto

Smažené copánky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.