Recepty

Recepty > kuře > smažené krůtí řízky

Smažené krůtí řízky

Potřebné suroviny:

400 g krůtího masa, sůl, strouhanka, hladká mouka, 1 vejce, 2 lžíce mléka, tuk na smažení

Postup přípravy:

Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a trochou soli a ve strouhance. Takto připravené řízky smažíme odkryté na rozehřátém tuku z obou stran do červena.

Další jídla:
Kovářské kotlety podáváme s brambory jako přílohou.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Kuřecí směs s rýží posypeme nasekanou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Bůčkové řízky pečeme 1 1/4 hodiny.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kuřecí stehna na žampionech

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla smažené krůtí řízky přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.