Recepty > kuře > smažené krůtí řízky
Potřebné suroviny:
400 g krůtího masa, sůl, strouhanka, hladká mouka, 1 vejce, 2 lžíce mléka, tuk na smažení
Postup přípravy:
Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, které naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a trochou soli a ve strouhance. Takto připravené řízky smažíme odkryté na rozehřátém tuku z obou stran do červena.
Další jídla:
Kovářské kotlety podáváme s brambory jako přílohou.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Kuřecí směs s rýží posypeme nasekanou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Bůčkové řízky pečeme 1 1/4 hodiny.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kuřecí stehna na žampionech
Recept na přípravu jídla smažené krůtí řízky přináší na talíř inspiraci.