Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg kuře, 100 g strouhanky, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 4 lžíce hladké mouky, olej
Postup přípravy:
Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Kuře podélně rozpůlíme a každou polovinu obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém kuře pomalu smažíme 10 minut, poté obrátíme a smažíme dalších 10 minut. Podáváme se smaženými hranolky míchaným zeleninovým salátem.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Vepřové nudličky s houbami a vařenou rýží.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na pivu podáváme s bramborovou kaší a švestkovým kompotem.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Kuřecí placičky osmažíme.
Játrová omáčka s houskovým knedlíkem.
Rybí placičky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Játrová pomazánka na topinky.
Zapečené smažené kuře vložíme do předem vyhřáté trouby.
Smažené kuřecí placičky
Recept, podle kterého připravíme pokrm smažené kuře.