Recepty > kuře > smažené kuře po vinohradsku
Potřebné suroviny:
1 kuře
500 ml bílého vína
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej na smažení
2 lžíce kečupu
70 g sýra ementál
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře nakrájíme a naložíme na 24 hodin do bílého vína. Před přípravou je vyjmeme, osušíme, osolíme a obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s trochou bílého vína a ve strouhance. Obalené porce kuřete zvolna usmažíme z obou stran na rozehřátém oleji. Hotové okamžitě posypeme strouhaným ementálským sýrem a pokapeme kečupem.
Další jídla:
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Bůčkové řízky pečeme 1 1/4 hodiny.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Kuřecí směs s rýží posypeme nasekanou petrželkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kovářské kotlety podáváme s brambory jako přílohou.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Recept na smažené kuře
Recept na přípravu jídla smažené kuře po vinohradsku přináší na talíř inspiraci.