Recepty > kuře > smažené kuře s lusky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, 200 g hrachových lusků, 5 jarních cibulek, 1 kuřecí bujon, trocha vody, 1 červená paprika, sklenice naložené zeleninové směsi, česnek, olej
Postup přípravy:
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj stroužek česneku a najemno nakrájenou jarní cibulku a minutu smažíme. Poté přidáme na kousky nakrájené kuře a rovněž zprudka osmažíme, dokud není maso hotové. Pak vše vyjmeme z pánve na talíř. Do pánve nalijeme trochu vody a kuřecí bujon, přivedeme k varu a přidáme pokrájené lusky, nakrájenou červenou papriku a průběžně mícháme. Po chvíli přisypeme naloženou zeleninu a ještě chvíli necháme smažit. Kuře s jarní cibulkou vrátíme na pánev, promícháme a necháme prohřát. Podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi.
Další jídla:
Kuře s kari omáčkou povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme.
Vepřové kotlety na paprice podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí stehna na zelenině s brambory.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Hovězí roštěná na smetaně podáváme s rýží nebo knedlíky.
Kuřecí stehna na žampionech a kari.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Fazolová polévka z lusků zdobená zakysanou smetanou.
Kuřecí stehna s paprikou podáváme s bramborami v různé podobě.
Kuře na paprice s rýží.
Pečené krocaní stehno
Recept, podle kterého je hračka připravit smažené kuře s lusky.