Recepty > moučníky a dezerty > smažené rohlíky
Suroviny potřebné pro přípravu:
8-10 rohlíků, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, olej
Náplň: 3 vejce, 200g měkkého salámu (nebo točený, špekáčky apod.), 1 cibule nebo nasekaná pažitka, 150g tvrdého sýra
Recept na přípravu:
Rohlíky podélně rozkrojíme, střídku částečně vydlabeme a zbytek trochu zmáčkneme - vytvoříme si tak prostor pro náplň. Naplníme směsí, přiklopíme, obalíme v trojobalu jako řízek a smažíme na oleji. Podáváme s čerstvou zeleninou a podle chuti s kečupem, tatarskou omáčkou a hořčicí.
Náplň: salám a sýr nastrouháme, přidáme nasekanou pažitku nebo nadrobno nakrájenou cibuli, vydlabanou pokrájenou střídku, rozšlehaná vejce a důkladně promícháme.
Další recepty:
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami podáváme sypané strouhaným tvarohem.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Omeleta bílková upečená v troubě.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Jablkové knedlíky vložíme vařit do osolené vody.
Rohlíky ze špaldové mouky
Smažené rohlíky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.