Recepty

Recepty > houby > smaženice

Smaženice recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g hub, 3 vejce, 1 cibule, lžíce sádla nebo másla, kmín, sůl, pepř
Můžeme přidat krupici, zeleninu nebo uzeninu

Recept na přípravu:

Nadrobno pokrájenou cibulu osmažíme dorůžova na rozpáleném sádle nebo másle. Někdo dává přednost máslu, chuť je pak jemnější. Přidáme na menší kousky nakrájené houby, kmín a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou. Nepodléváme, houby pustí vodu samy. Když houby změknou, pokličku odkryjeme, aby se vydusila všechna voda. Zahustíme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a podáváme s čerstvým chlebem.

Pokud chceme mít smaženice více, přidáme lžíci krupice. Do hub můžeme podle chuti vmíchat zeleninu (spařenou kapustu, květák, pórek) nebo uzeninu (párek, klobásu).

Další recepty:
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Smaženice z hub s vajíčky.
Boloňské špagety do kterých přidáme tymián a bazalku.
Řízky z bedly osmažíme dozlatova.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochucená najemno nakrajeným koprem.
Bedly na víně a slanině.
Kuře na smetaně s omáčkou.
Houbová polévka s drobnějšími kousky brambor.
Houbová omáčka ze sušených hub

Recepty
Smaženice

Ochutnejte recept smaženice.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.