Recepty > houby > smaženice ze smržů
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6-8 smržů, 1 lžíce másla, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Smrže překrojíme na poloviny, vhodíme na pánev s rozpuštěným máslem, osolíme, opepříme, mícháme, až houby pustí vodu, která se opět vypaří a ještě je trochu opečeme. Celková doba přípravy je přibližně 15 minut. Před dokončením přidáme zelenou petrželku a ještě prohřejeme.
Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Smaženice z hub s vajíčky.
Bedly na víně a slanině.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Žampionová polévka s koprem a brambory.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Smaženice
Ochutnejte recept smaženice ze smržů.