Recepty > játra > smažený játrový sýr
Potřebné ingredience:
2 vejce, strouhanka, olej, 400 g paštiky v alobalu, hladká mouka na obalování
Postup přípravy:
Paštiku nakrájíme na silnější plátky, obalíme v trojobalu (sýr ani vajíčka se nesolí) a osmažíme na rozpáleném oleji. Smažený játrový sýr podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Recepty na další jídla:
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Husa se zelím bude mít křupavou kůrčičku.
Bramboráky se zelím smažíme dozlatova.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Kuřecí svíčková chutná s knedlíky.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Játrový sýr
Smažený játrový sýr přichází na talíře českých jedlíků.