Recepty

Recepty > polévky > smetanová česnečka s brambory

Smetanová česnečka s brambory recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

mletý kmín, 2 dl smetany na vaření, sůl, 500 g brambor, 1 lžíce pažitky, 4 stroužky česneku, 1 slepičí bujón, 2 lžíce másla, 3 dkg mouky, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Brambory nakrájíme, přelijeme litrem a půl vařící vody, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle zpěníme. Vmícháme mouku a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor, přidáme kostku bujonu a ještě 20 minut vaříme. Poté přilijeme smetanu a přidáme nadrobno posekanou pažitku. Necháme přejít varem a do polévky vložíme uvařené brambory. Při podávání ozdobíme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Dijonské brambory s cibulkou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Kuřecí vývar s drobením a obraným masem.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře a ozdobíme.
Studená rajská polévka ochucená lístky bazalky.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Krémová česnečka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept smetanová česnečka s brambory.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.