Recepty > polévky > smetanová fazolačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g fazolí, kmín, bobkový list, 250 ml kysané smetany, citronová šťáva, 1 lžíce mouky, sůl, kopr, ocet, cukr
Recept na přípravu:
Fazole předem namočené v litru a čtvrt vody uvaříme do měkka s kmínem a bobkovým listem. Polévku osolíme, okyselíme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Vaříme ještě 10 minut. Do hotové polévky přidáme jemně nasekaný kopr a dochutíme trochou cukru a citronovou šťávu.
Další recepty:
Šunkové noky do polévky zavaříme v polévce.
Česneková polévka se strouhaným sýrem.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Bílá polévka s vajíčkem natvrdo nebo nahniličku.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami do které řidáme zbytek mléka.
Smetanová koprová omáčka s knedlíkem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Vegetariánská fazolačka
Ochutnejte recept smetanová fazolačka.