Recepty > omáčky > smetanová hořčičná omáčka s cibulí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky bujonu, 1 kelímek smetany, 1 cibule, 500 ml vody, dle potřeby mléko, pórek, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Cibuli nakrájíme najemno. Kdo chce, může přidat i pórek a dáme zpěnit na rozehřátý olej. Přidáme polovinu kostky hovězího bujónu, podle chuti mletý pepř, sůl a hořčici. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou a přivedeme do varu. Když omáčka začne vařit, přidáme smetanu a ochutíme cukrem a octem. Zdá-li se nám hořčičná omáčka řídká, přilijeme mléko rozšlehané s hladkou moukou.
Hořčičnou omáčku podáváme ke knedlíkům, bramborům či jiné vhodné příloze s masem nabo karbanátky.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře s hořčičnou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Hořčičná polévka podáváme s osmaženými kostičkami.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Králík na zelenině s bramborem.
Pečený bažant na slanině s knedlíky a červeným zelím.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Studená hořčičná omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje smetanová hořčičná omáčka s cibulí a recept na přípravu.