Recepty

Recepty > omáčky > smetanová hořčicová omáčka

Smetanová hořčicová omáčka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

60 g másla, 125 ml smetany ke šlehání, 1 lžička citronové šťávy, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 1-2 lžičky celozrnné hořčice, 2-3 lžíce nasekané čerstvé pažitky

Jak připravit tento recept:

V mělké pánvi zvolna rozpustíme máslo a když začne pěnit, přilijeme smetanu. Uvedeme do varu a vaříme, dokud směs trochu nezhoustne (asi 5 minut). Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř a vmícháme hořčici. Odstavíme z ohně a přidáme pažitku. Ihned podáváme ke grilované rybě, masu nebo drůbeži.

Pokud nemůžeme omáčku ihned podávat, nalijeme ji do misky a nad párou ji udržujeme teplou, ne však déle než 15 minut. Omáčku nelze ohřívat.

Další recepty:
Kuřecí játra na slanině nesmí být uvnitř krvavá.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stranan dozlatova.
Grilovaná kachna na slanině přímo z grilu.
Smetanová omáčka na těstoviny s fazolovými lusky.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Karbanátky z drůbeží sekané obalíme v trojobalu.
Nakládaný hermelín s cibulí a feferonkou.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Holandská polévka do které přidáme pórek.
Dozvíte se, jak připravit chilli omáčku, aby náležitě pálila.
Marinované kuře na grilu grilujeme do zlatova.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Smetanová koprová omáčka podle chuti přikyselená.
Hořčicová omáčka

Recepty
Hořčicová omáčka

Dozvíte se zde, jak se připravuje smetanová hořčicová omáčka a recept na ni.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.